Työllä ei rikastu, eikä edes vaurastu

Tällaisena normaalina työläisperheen kasvattina, ei odotettavissa taida olla juuri kummoisia perintöjä. Ei ole kesämökkejä, ei taloja tai asuntoja, joissa edellisen sukupolven työllä tienaamat rahat olisivat kasvaneet. Omalla työllä hankittu omaisuus ei juuri tilejä paisuttele, eikä pääse poikimaan lisärahaa pörssissä. Ihan itse olen aiheuttanut muutamankin rahanmenoa vaatineen ylimääräisen liikahduksen.

Olisin ihan varmasti tässä elämänvaiheessa ihan erilaisissa rahavaroissa jos…

  • En olisi eronnut miehestäni – hah! Rahan takia ei kenenkään pidä yhdessä pysyä jos ei toisen kanssa vaan suju.
  • Olisin vain sinnitellyt siinä yksiössäni Laajasalossa pidempään ja kerryttänyt enemmän pääomaa sillä asunnolla.
  • En olisi muuttanut niin usein. Allekirjoitan. Muuttokustannuksiin saa uppoamaan yllättävän paljon rahaa.
  • Olisin jättänyt muutamat ravintolalounaat ja -illalliset väliin. Mutta jostainhan niitä elämyksiä pitää saada – toiset käy teatterissa tai leffoissa. Minä syön (ja se näkyy 🙂 )
  • En olisi kokeillut mökkielämää Bromarvissa. Juu. Menihän siihenkin täpäkkää, mutta voih mikä vuosi! Ihana paikka, ihania muistoja.
  • En olisi lähtenyt (kahdesti) ehdolle kuntavaaleissa, ja jäänyt ilman valtuustopaikkaa. Kaksiosainen jos. Moni elämys olisi siinäkin jäänyt kokematta.
  • Ja muutama lyhytaikainen hankintakin olisi saanut jäädä tekemättä – esim. Wii-pelikonsoli, josta luovuin noin vuoden jälkeen. Huonolla hinnalla.

Mutta nyt olen ehkä aikuistunut. Suunnittelen suuria ja siihen tarvitaan paljon rahaa. Mutta suunnittelenko hulluja – varmasti. Kolme pointtia 🙂

  1. Talo
  2. Auto
  3. Oma yritys

Ei mitään pientä siis. Niinpä nyt on monta rautaa tulessa ja laihialaiseen tapaan käytän melkein vessapaperitkin kahteen kertaan (en oikeasti, ihan niin hullu minäkään en ole), että ennen kesää alla olisi uusi (käytetty, mutta minulle uusi) menopeli alla ja koti olisi omakotitalo maaseudun rauhassa. Yksi pankkikin sanoi jo kyllä talohaaveelleni. Kaksi tosin sanoi ei…

Torstaina olisi tarkoitus (jos ei mutkia tulee lisää matkaan) tarkoitus ajella kahden muun silmäparin ja kahden ylimääräisen nenän kanssa katsastamaan haaveilemani talo. Rintamamiestalo, isolla omalla tontilla, tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Nih. Perästä kuuluu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: