Himoshoppailijan nälkävuodet

Kuten aikaisemmasta blogikirjoituksestani näppärimmät huomasivat, on minulla suuri hankinta tulossa ensi vuoden keväällä – retkeilyauto. Tämä tarkoittaa mm. nykyisen auton myymistä ja tiukkaa säästökuuria. En ole ollut oikeasti koskaan mikään himoshoppaaja, tosin en ole myöskään koskaan kuulunut mitenkään hyvin ansaitsevien ihmisten ryhmäänkään. Irtonaista rahaa ei ole juurikaan ja nyt erityisesti pitää rahavaroista pitää erityistä huolta. Ajattelin tässä hiukan avata muutamia keinoja miten pääsen tavoitteeseeni.

Kaiken ylimääräisen myyminen

Eli auto nyt ainakin lähtee, ja lähteekin nyt jo syksyllä. Enhän ole aikaisempina vuosinakaan sillä talvisin ajellut, joten ajattelin myydä sen nyt heti. Auton lisäksi yritän keventää tavarakuormaani kotona. Ylimääräistä on kertynyt valtavasti (vaatteita, astioita, tauluja, palapelejä, käyttöesineitä, pienkalusteita, mattoja, yms.). Tekee hyvää päästä ylimääräisestä eroon – keventää suorastaan mieltä. Myyntikanavina toimivat itselleni entuudestaan tutut: FB-kirppikset, tori.fi, huuto.net yms.

Uuden tavaran ja palveluiden ostamisen vähentäminen

Kuten edellä huomattiin, on huushollini täynnä kaikenlaista ylimääräistä. En oikeasti tarvitse uusia vaatteita! Enkä huonekaluja, enkä astioita, enkä sitä sun tätä. Olen päättänyt, että uutta hankin ainoastaan jos jokin todella oleellinen menee rikki ja sen tilalle tarvitsen (oikeasti) uuden. Muuten ostan käytettynä, teen itse ja yritän pärjätä muutenkin vähemmällä (mutta laadukkaammalla).

Olen myös lopettanut lehtien tilaamisen. Minulle tuli vuosia eräs lehti, joka alkoi jo tuntumaan siltä, että se toistaa itseään. Se oli helppo lopettaa. Toisaalta nyt harkitsen, että tilaisin yhden käsityölehden… Lopetin myös kuntosalijäsenyyteni. Maksoin turhaan (ei ollut aluksi sitä, koiran myötä tilanne muuttui) kallista kuukausimaksua palvelusta, jota en ehtinyt käyttämään. Nyt lenkkeilen koiran kanssa ja käytän kotoa löytyviä välineitä lihaskunnon ylläpitämiseen.

Rahan säästäminen tilille

Säästän myös vanhanaikaisesti rahaa tilille. Otin ohjenuorakseni jostain lukemani säästövinkin: euro talteen jokaista viikkonumeroa kohti. Eli jos on viikko numero 4, laitan jemmaan 4 euroa. Mutta rahojen tilillä makuuttaminen on nykyisin tyhmää – siksi säästötililläni on saldokatto 🙂 Kun saldo ylittää tuon katon 100 eurolla, käytän tuon 100 euroa erään luottoni lyhentämiseen.

Luottojen maksaminen

Luotot ovat kaveri otettaessa, itse piru maksettaessa! Korkokulut kannattaa tarkistaa ajoittain. Mikäli vuodessa maksamasi korkokulut näyttävät pahalta, sitä se todellisuudessakin on. Siksi kannattaa aina lyhentää luottoja hiukan extraa aina kun se on mahdollista. Minulla on yksi luotto, joka on ns. jatkuva joustoluotto. Tätä lyhennän nyt kuin riivattu ja käytän luottoa sitten retkeilyauton hankintaan keväällä. Jokainen ylimääräinen lyhennetty euro vähentää myös seuraavia kuukausieriä (korkojen vaikutus) eli periaatteessa säästäminen helpottuu.

Sijoittaminen 🙂

S-bonukset olen ohjannut suoraan rahastoon, ja aion siirtää myös Plussa-pisteistä tulevat ”setelit” samaan paikkaan. Hittolainen kun Plussa ei tule enää suoraan tilille, vaan ”käyttövaraksi” kortille. Nyt näen erikseen sen vaivan, että siirrän ne harvakseltaan tulevat vitoset rahastotilille. Mutta rahaa sekin on.

Uusien tulolähteiden luominen

Vaikein osuus. Ideoita piisaa, mutta onko tarmoa, aikaa ja resursseja muuten toteuttaa? Muutamia: käsitöiden tekeminen myyntiin, yritystoimintani uudelleenkäynnistäminen (konsultointi, graafiset työt, koulutus) ja uutena muuttoon liittyvien palveluiden tarjoaminen. (Lisää jälkimmäisestä)

Tilanne 16.8.2017

Tavoite 7000 €
Säästössä tilillä 478 €, rahastoissa 34 € ja luotolla käyttövaraa 1350 €, eli puuttuu 5138 €

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: