Vyölaukun paluu!

Ensimmäinen käsitöihin liittyvä kirjoitukseni! Mitä mieltä?

Puhelimme kavereiden kesken, että vyölaukku olisi kätevä erityisesti matkoilla, sillä käsilaukkujen hihnat (samoin reppujen) kalvavat ikävästi hartioita ja jättävät rusketusrajoja. Mutta se on niin nolo… Pallottelin ajatusta muutaman kuukauden, kunnes yksi näistä kavereista oikeasti tilasi minulta sellaisen!

img_20170805_144341.jpg

Toiveena oli, että koko olisi noin 20-25 cm leveä ja noin 20 cm korkea, siihen saisi pujotettua noin 4 cm leveän vyön ja siinä olisi käytetty vanhaa farkkua.

Oheisesta kuvasta näette mitä materiaaleja sitten lopulta käytin: risat farkut, silkkinen mainoshuivi, avainkaulanauha, risa koru, hiuslenksu, kierrätetty vetoketju, tukikangasta ja 5 cm kanttinauhaa. Ja loputtomasti kärsivällisyyttä.

Olin halunnut jo hetken käyttää itselleni uutta tekniikkaa vetoketjun ompelemiseen vuoritettuun pussukkaan. Ja nythän sille tuli käyttöä. Olin aina inhonnut tuota vetoketjun ompelua, sillä miten saat järkevästi vuorin ja päällikankaan ommeltua niin että et joudu ompelemaan molempia erikseen.

Tekniikka onnistui hyvin. Vielä on hiukan hiomista siinä vetoketjujen päissä, sillä en lähtenyt taiteilemaan tuota pientä koko homman siistivää kaitaletta siihen. Toinen juttu, mikä jäi taas kaivelemaan on ompelujärjestys. Milloin sitä oppii, että olisi parempi suunnitella hiukan etukäteen? Taas purettiin ja ommeltiin uusiksi monta kohtaa ihan tästä syystä.

Mutta lopussa kiitos seisoo. Alla kuvakooste lopputuotteesta! (hiukan on huonot kuvat…)

IMG_2017-08-10_21-17-27

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: