Minulla on unelma…

… että jonain päivänä voin elää juuri sellaista elämää kuin haluan. Tämä tarkoittaa melkoista listaa ei-asioita ja ehdottomasti pidempää kyllä-listaa.

Ei-listalla on mm. asuminen kerrostalossa, aikatauluihin kokonaan sidottu arki, päivittäiset matkat työpaikalle. Kyllä-listalla taas elanto monenlaisista askareista, joista nauttii, työn ja kodin yhdistäminen, vain satunnaisia pakollisia menoja/kokouksia/aikatauluja.

Kesäisin erityisesti tulee luettua vähän sattumanvaraisemmin erilaisia lehtiä, kirjoja ja nettiartikkeleita. Viime vuosina olen huomannut, että tartun oikein mielelläni kertomuksiin ihmisistä, jotka ovat hypänneet oravanpyörästä ja tekevät jotain itselleen paljon mielekkäämpää. Ehkä elanto on kapeampi tai ainakin se tulee useammasta lähteestä, pääasia on, että elanto tulee ilman hampaiden kiristystä.

Jos saisin ihan vapaasti päättää (ja olisi alkupääomaa toteuttamiseen), omistaisin ison vanhan maatilan jostain veden läheltä. Perustaisin sen yhteyteen pienen camping-alueen, tarjoaisin maatilamajoitusta, tekisin sesonkien ulkopuolella käsitöitä myyntiin, konsultoisin ja vaikka tekisin loppusiivouksia muuttajille. Camping-alueen fasiliteeteista ja palveluista minulla on selkeä kuva jo päässäni, samoin monista muista asioista. Vain rahoitus puuttuu. Niinpä tyydyn tällä hetkellä pienempien unelmien toteuttamiseen.

Rahoitusta nämä pienemmätkin unelmat tarvitsevat, mutta onneksi siitä selviää pienellä suunnittelulla ja säästämisellä. Ja ylimääräisestä tavarasta luopumalla pientä korvausta vastaan. Jotain pientä voisi myös taas oman yrityksen puitteissa tehdä – toimeksiantoja odotellessa 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: