Sattumuksia

Olin muutama vuosi sitten pohjoismaisten yliopistojen ura- ja rekrytointipalveluiden vuosittaisessa (sittemmin harvensimme tapaamisia) seminaarissa ja yksi puheenvuoro kertakaikkisesti jäi mieleen. Henkilö puhui urasuunnittelusta sekä sattumien osuudesta siihen. Hän viittasi näihin sattumuksiin puheessaan ”Life is full of unexpected happenstances”. Puheenvuoro tosiaan kolahti minuun monella tasolla.

Olen itse onnistunut löytämään niin töitä kuin ystäviäkin sattumien kautta. Olen päässyt todistamaan hassuja asioita sattuman vuoksi. En ole mikään ”urasuunnittelijatyyppi”, mutta toisaalta tunnen ihmisiä, joilla on aina ollut selkeät suunnitelmat elämälleen. Ja ne myös toteutetaan. Minulla on vain haaveita ja unelmia – niitä kohti teen töitä, mutta osaan myös vaihtaa niitä tarvittaessa. Yksi haave on ollut jo vuosia (ylästeelta lähtien) – päästä vaikuttamaan asioihin. Ja sillä tiellä olen vieläkin.

Tänään tapahtui jälleen jotain odottamatonta. Jos olet joskus jakanut mainoksia (omia vaaliesitteitä tai jonkun toisen, tai sitten ihan kaupallisia tiedotteita), muistat ehkä sen tunteen kun olet laittamassa mainosta jonkun postilaatikkoon ja näet jonkun lähestyvän kovaa vauhtia. ”Nyt saan sapiskaa… Eihän siinä vain ollut mainoskieltoa… Lähin pakoreitti?” En tarvinnut pakoreittiä – ystävällisesti pyysi antamaan esitteen suoraan käteen ja siitä se sitten lähti. Keskustelimme miltei puoli tuntia siinä lumisateessa asukkaan koiran välillä jo hermostuessa. Mutta juttua riitti. Digitalisaatio, koulutus, you name it. Hauskoja yhtymäkohtia löytyi ja juttu taas jatkui.

Sattumille pitää antaa mahdollisuus. Nyt olemme LinkedInissä kontakteja. Saas nähdä mitä jälkeenpäin seuraa, vai seuraako mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: