Ei oppi ojaan kaada

Päästiin yläasteelta – tuuletus, olemme vapaita! Päästiin lukiosta – olemme vapaita ja aikuisia! Sain tradenomin paperit ulos ammattikorkeakoulusta – nyt koitti vapaus ja lähdetään tienaamaan! Ei enää kouluun!

Toisin kävi. Ihmismieli on sitten jännä, kun olet jotain oppinut ja sen taidon käytännössä tarpeeksi testannut, se haluaa oppia lisää. Niinpä itsekin suoritin vuosien varrella jos jonkinlaista kurssia, pyrin jopa valtiotieteelliseen kerran. Sain viime vuoden helmikuussa valmiin tradenomi (ylempi amk):n paperit kovan miltei kolmen vuoden opiskelurupeaman jälkeen. Ja taas tekisi mieli oppia jotain uutta. Vuosihan siinä menikin 🙂

Uskon vakaasti, että pitämällä mielensä uteliaana ja aina pyrkimällä hiukan haastamaan itseään, pysyy virkeänä vanhuksenakin. Olen onnekseni saanut elämääni monia asioita, jotka puoliksi pakottavat olemaan koko ajan hereillä ja oppimaan uutta. Oma työni on yksi tekijä, ilman jatkuvaa tuntosarvien nostelua rekrytoinnin maailmaan, minusta ei hirveästi olisi hyötyä opiskelijoillemme. Joskus on kuitenkin hyvä oppia myös jotain ”hyödytöntä”. Jotain mistä on vain iloa itselle.

Joka tapauksessa, oppiminen on jokapäiväinen iloni. Siitä haluan pitää kiinni ja siksi mm. kirjaston rooli on elämässäni suuri. Sinkkutaloudessa euroa pitää venyttää jatkuvasti ja siksi maksuton (ja maailmallakin kovasti ihailtu) kirjastolaitoksemme on pelastukseni. Samoin kansalaisopistot, työväenopistot, yms. vapaan sivistystyön opinahjot. Se mikä harmittaa, on ammattikorkeakoulujen avointen opintojen huono tarjonta. Koulutukset on yleensä todella pitkiä (opintopisteitä yli 15), kun oma tarpeeni olisi lyhyille täsmäkoulutuksille. Vapailta markkinoilta en voi näitä edes haaveilla hankkivani, hinnat ovat ihan tolkuttomia.

Siispä opiskelen itse oman mielen mukaan. Sekin on kivaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: