Innovaatiomörkö

Nykyisin puhutaan paljon innovaatioista, innovoimisesta ja innovaatiomyönteisyydestä. Itsekin nostin tuon sanan omiin vaalitavoitteisiini. Mutta yhtälailla olisin voinut korvata sanan ”arjen Pello Pelottomilla” tai ”Niksi-Pirkoilla”, sillä sitä pohjimmiltaan haen takaa. En kuitenkaan väheksy yritysten innovaatiotoimintaa tai yliopistojen yhteydessä syntyviä innovaatioita – päinvastoin! Niitä tarvitaan, mutta niin tarvitaan pienempiäkin oivalluksia.

Uskon hyvin vahvasti siihen, että me tarvitsemme luovaa ajattelua ihan arkisissa puuhissamme. Työssä, harrastuksissa, kotona. Luovasta ajattelusta voi syntyä suuria asioita (GSM-teknologia, syöpälääke, uusi materiaali vaatteisiin) tai sitten pieniä aikaa tai rahaa säästäviä keinoja (uudet prosessit, korvaavat tuotteet, sukkahousuniksit). Kaiken kaikkiaan kaikki niksit ja innovaatiot pyrkivät samaan: taloudellinen tai ajallinen hyöty.

Miksi nostin sitten tämän vaaliteemoihini? Minä uskon, että tietynlainen henkinen ilmapiiri antaa tilaa luovalle ajattelulle. Kun työpaikalla on kaikilla henkisesti ”lupa” tuoda ajatuksiaan esiin, tai kun espoolaisen ajatus kaupungin virastoissa otetaan vakavasti. Mielestäni meissä on potentiaalia!

Annetaan luovan ajattelun kukkia! Sitä me tarvitsemme, ja se tarvitsee oikeanlaisen ympäristön.

Haluammehan, että espoolaisten verovaroja käytetään harkiten ja oikeisiin asioihin (myös oikeaan aikaan). Myös virastoissa ja muissa kaupungin organisaatioissa on varmasti idearikkaita ihmisiä, samoin luottamushenkilöissä. Ei kangistuta kaavoihin. Vaan näytetään, miten asioita voidaan tehdä uudella tavalla – tehokkaammin mutta myös rahaa säästäen. Luodaan kaupungista paikka, joka kannustaa ajatteluun ja jossa ympäristö on luovalle ajattelulle suotuisa. Autetaan uudet yritykset alkuun – neuvoen, mutta ei tukahduttaen eri virastojen välisille kujille jotka on päällystetty erilaisilla lomakkeilla.

Ei pelätä ”innovaatiopakkoa”, sitä mörköä jota meille tuputetaan joka raosta. Annetaan mörölle huutia ja annetaan ajatustemme vain laukata 🙂

Uusista innovaatioista syntyy työpaikkoja ja myös lisää uusia yrityksiä. Innovaatiot säästävät aikaamme ja rahojamme johonkin tärkeämpään. Anna lampun syttyä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: