Käytöksen kultainen kirja kadoksissa?

Tänään jouduin töissä harvinaiseen tilanteeseen – menin sanattomaksi. 85-vuotias mieshenkilö oli juuri lähdössä kun hän yhtäkkiä taputti vatsaani ja sanoi: ”Ollaanko sitä pieniin päin vai onko tämä ylipainoa?”

Järkytyin.

Olen kuullut aikaisemmin naisilta, että heitä on raskaana ollessaan käyty koskettelemaan vatsasta kysymättä. Ihan tuntemattomatkin ihmiset. En ole voinut samaistua, mutta olen silti ollut aina sitä mieltä että kättely ja ehkä olkapäälle käden laittaminen ovat tuntemattomien kesken riittävän tuttavallinen ele. Kaikki muut ruumiinosat kuuluvat yksityiseen reviiriini. Näpit irti!

Heitin tämän tapauksen myös erääseen FB-ryhmään, jossa on 28 500 jäsentä. Muutamassa tunnissa tapaus on saanut valtavasti kipakoita kommentteja, lähtien neuvoista potkaista kulkusille seuraavan kerran. Töissä kerroin heti parille kollegalle ja yhdessä pohdimme tapahtunutta. Kysymykseksi jäi: ”Milloin olemme sen ikäisiä, että huonot käytöstavat ovat sallittuja?”

En usko, että kyseisen herran sukupolven ja omani käsitykset hyvistä käytöstavoista poikkeavat näin paljon. Vai poikkeavatko?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: