Iso paha ay-liike

Historiani Kokoomuksessa alkoi 2002, ja seuraavana vuonna olin perustamassa Turunseudun Tradenomeja, Tradenomiliitto TRAL ry:n paikallisyhdistystä. Aina ajoittain olen joutunut hieman miettimään tätä yhdistelmää. Nyt vuoden ajan, ja erityisesti tänään, olen tuntenut että minua ja kaltaisiani ei hyväksytä puolueeni parissa. Ainakin osa jäsenistä pitää kovaa meteliä ay-liikkeen pahuudesta.

Pari juttua.

Minkälaiset olisivat suomalaisten työehdot ilman kollektiivisopimista? Todennäköisesti lomaa olisi vuodessa yhtä vähän kuin Yhdysvalloissa. Enkä usko, että lapsen syntyessä perheeseen kukaan nauttisi pitkistä vanhempainvapaista. Tai sitten ihan omalla kustannuksella. Entä sitten työsuojelu ja työperäiset tapaturmat? Tai olisiko meillä näin(kään) tasa-arvoinen työelämä?

Jostain syystä nyt on nostettu tikun nokkaan ay-liikkeen raha-asiat. Oikein onkin vaatia avoimuutta. Sitä en vain käsitä, että avoimuutta ei olla valmiita aina ulottamaan muihin järjestöihin. Samojen lakien puitteissa tässä toimitaan. Jos järjestön ”liikevaihto” ja henkilökunnan määrä jää alle tietyn rajan, ei tilinpäätöstietoja tarvitse julkaista. Voisimme samantien vaatia täyttä avoimuutta kaiken kokoisiin järjestöihin, yrityksiin, säätiöihin, yms.

Olen ylpeä siitä, että olen ollut koko työurani mukana ay-liikkeessä. Ensin nuorena Pamissa, sitten OAJ:ssa ja nyt olen löytänyt kotini TRAL:sta. Ja erityisen ylpeä olen ajastani TRAL:n valtuustossa ja hallituksessa. Onhan TRAL yksi kovimmin kasvavista ay-liikkeen edustajista. Me uudistamme työelämää.

EDIT (27.2.2017 klo 18:40)
Tähän kirjoitukseen kimmokkeen antoi eräs toinen saman puolueen ehdokas, joka onnistui saamaan pasmani sekaisin. ”Ay-liike on muutenkin vain laiskaa ja työtä vieroksuvaa kansanosaa yltiöpäisesti kannustava elin”. Näin hän kertoi FB-sivullaan. Eli leimasi samoin tein yli 60 % (tämän verran on ns. palkansaajaliikkeen jäseniä) työikäisestä väestöstä laiskaksi ja työtä vieroksuvaksi…

Tämän halusin tuoda esille, sillä samaan puolueeseen voi mahtua monenlaista kulkijaa. Näin tälläkin kertaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: