Vuosi vaihtui & toi muutosmahdollisuuden monille

Vuosi vaihtui, muuttuiko mikään. Ei. Eikä aina tarvitse muuttuakaan. Vuoden vaihtuminen on monelle kuitenkin hyvä kohta tehdä muutoksia elämässään. Toinen laihduttaa, yksi päättää saada taloutensa kuntoon ja kolmas päättää tehdä jotain työelämälleen. Nyt oman LinkedIn seinäni perusteella on jälleen ollut monilla työpaikan vaihto ajankohtaista. Luin mielenkiintoinen blogikirjoituksen yhdestä elämänsä muuttajasta, sattui nimittäin olemaan hyvinkin lähellä omaa työtehtävääni kirjoituksen aihe: CV:stä tuttu kirjoittaa omasta työnhaustaan oltuaan ensin vuosia pöydän toisella puolella HR:n edustajana rekrytoinnissa.

Tämä sai jälleen minut miettimään, miten paljon itse asiassa olisi hyödyllistä jokaisen joka on tekemisissä rekrytoinnin kanssa – osallistuu edes jollain tavoin siihen prosessiin – hakea töitä säännöllisesti itsekin. Hakijakokemus kun tuntuu olevan useissa organisaatioissa prioriteettilistan jälkipäässä. Voin itse kertoa, että jotkut organisaatiot tekevät hallaa työnantajamielikuvalleen suorastaan möhlimällä tässä prosessissa. Milloin on työpaikkailmoitus laadittu ajattelemattomasti, milloin unohdetaan viestiä hakijoille, milloin jopa suorastaan valehdellaan jossain rekrytoinnin vaiheessa.

Toinen asia, mikä kirjoituksessa nousi esiin ja iski minuun, oli työn merkityksellisyys. Itse koen tekeväni tällä hetkellä todellakin työtä jolla on merkitys. Organisaatiossa saattaa olla muita ”vikoja” (palkkaus, byrokratia, tms), jotka muuten saisivat minutkin vaihtamaan työpaikkaa. Mutta vaihtaessa saattaisin menettää tuon merkityksellisyyden sekä hyvän tiimin.

Opiskelijat, joiden parissa siis puuhailen työkseni, arvostavat Universumin tutkimusten perusteella työelämässä mm. työn ja vapaa-ajan tasapainoa, työn merkityksellisyyttä sekä (yllätys, yllätys) jonkinlaista turvattua tulevaisuutta. Luonnollisesti jokainen työnhakija on yksilö ja prioriteeteissa on näin ollen eroja, mutta pelkkä korkea palkka tai status eivät enää ole riittäviä motivaatiotekijöitä. Niillä on osansa, mutta vain osa, päätöksenteossa.

Kolme pointtia rekrytoinnin ja esimiestyön tueksi:

  1. Jokainen hakija (tai hakemista harkitseva) on organisaatiollesi myös potentiaalinen asiakas tai yhteistyökumppani. Tai sopiva hakija johonkin tulevaisuudessa avautuvaan tehtävään.
  2. Jos työntekijä ei koe työtään mielekkääksi tai merkitykselliseksi (tai ei näe sen merkitystä kokonaisuuden kannalta merkitykselliseksi), on hän todennäköisesti avoimempi työpaikan vaihtamisen ajatukselle.
  3. Kohtele jokaista työntekijää / kollegaa arvostaen, saat arvostusta itsekin. Kiittää saa ja pitää, kriittinen palaute rakentavasti.

Olkaa ihmisiä toisillenne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: