Kaikille hyvä kunta – miten se tehdään?

Elämäntilanteita on monia, samoin asenteita, tapoja ja mielipiteitä. Miten Espoossa toteutuisi kaikille hyvä kunta? Miten yhdistää kaikkien liki 270 000 asukkaan toiveet ja tarpeet? Entä miten alle 1300 asukkaan Utsjoella tehdään sama taikatemppu kymmenkertainen pinta-ala huomioiden?

Joskus erilaisten ihmisten tarpeet ovat ristiriidassa ja valitettavasti vahvimman mielipide ei aina palvele heikommassa asemassa olevaa. Hyvä esimerkki on parkkipaikat (Apua!) ja niistä käytävä keskustelu. Joidenkin mielestä jokaiselle asiakkaalle ja asukkaalle pitää olla parkkipaikka ovesta 10 metrin säteellä. Toisille taas olisi tärkeää, että tuo alue varattaisiin kevyelle liikenteelle tai joukkoliikenteelle. Itse lukeudun jälkimmäisiin tässä.

Viime aikoina on käyty kiivasta keskustelua mm. aluepysäköintikielloista. Toiset haluavat päästä niistä eroon ja toisille näitä alueita ei ole tarpeeksi. Pari pointtia (sorry, oli ihan pakko). Eikös se ole alueilla sijaitsevien kiinteistöjen asia järjestää tarvittava pysäköinti? Omassa taloyhtiössäni (ja havaintojeni mukaan myös muualla) on varattu ruhtinaalliset kaksi vieraspaikkaa (aika iso taloyhtiö) ja niissä sallitaan neljän tunnin pysäköinti. Kiinteistö on siis rajannut vieraideni viipymistä neljään tuntiin. Ja kadunvarsipaikkoja ei oikeastaan ole. Haloo!

Toinen pointti liittyy turvallisuuteen. Jos kapeiden asuinalueiden katujen varsilla on pysäköityjä autoja, miten toimitaan suurten lumimassojen aikaan tai vaikkapa joukkoliikenteen tai hälytysajoneuvojen suhteen. Entä sitten näkyvyys? Asuinalueilla kun tuppaa liikkumaan lapsia – ja näiden tarkkaavaisuus liikenteessä ei aina ole 10:n arvoinen. Olisi varsin suotavaa, että tällaisilla alueilla tienvarret olisivat mahdollisimman hyvin näkyvillä, ehtisin jarruttamaan ajoissa.

Vaikka omistankin auton, suosisin monesti liikennejärjestelyissä joukkoliikennettä. Haluaisin, että naapurin lapsiperhe sekä vanhukset pääsevät turvallisesti asioimaan kaupoissa ja virastoissa joukkoliikenteellä. Ilman satojen metrien taaperrusmatkaa lähimmälle pysäkille. Soisin myös kevyelle liikenteelle turvalliset edellytykset. En halua jumiutua nykykäsityksen mukaiseen espoolaisuuteen – omalla autolla ovelta ovelle, maksoi mitä maksoi.

Todenmukaisesti puhuen – en ole vielä edes nähnyt Espoossa aluepysäköintikieltoa. Missähän näitä lienee? Saa siis heittää kivillä, jos pointtini menivät ihan harhaan. Mutta lupaathan ensin miettiä niitä hetken – ennen kuin siis heität niitä murikoita 🙂


Nyt olisi tilaisuus kertoa Kokoomukselle minkälainen on sinulle hyvä kunta. Olit sitten espoolainen tai asut Utsjoella, mene osoitteeseen kaikillehyva.fi/ ja vastaa kyselyyn. Myös Espoo kerää tällä hetkellä vastaavanlaista tietoa kyselyllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: