Minä ja auto

2015-03-28 15.12.40Pieni punainen paholainen tuli elämääni keväällä 2015. Sitä ennen haaveilin omasta autosta pitkään. En työmatkaliikenteen vuoksi, en rällätäkseni ympäri pääkaupunkiseutua – vaan nähdäkseni muuta Suomea! Mutta sitten muutin Espooseen…

Perusasioinnit pystyn siellä hyvin hoitamaan ilman autoa – bussi vie nurkan takaa Lansasta Leppävaaraan. Mutta auta armias kun pitää käydä veljen luona Vantaalla. Melkein kaksi tuntia meni sunnuntaina yhteen suuntaan aikaa julkisilla ja omalla autolla tuon matkan taittaa reilussa puolessa tunnissa. Työmatkat hoituvat sulan maan aikaan omalla autolla – 40+ minuuttia bussissa vs. 25 minuuttia omassa autossa. Mutta talvella vaihdan bussiin, oman turvallisuuteni tähden. On tuo Turun väylän liikenne välillä tarpeeksi haastavaa kesäkeleilläkin. Hulluja!

Espoon joukkoliikenteessä näyttäisi olevan muutama kipukohta. Kaupunki on rakennettu yksityisautojen ohikulkupaikaksi ja joukkoliikenne seikkailee ja mutkittelee lähiöissä. Yritin kerran Reittioppaan ja kartan avulla rakentaa itselleni yhden vaihdon taktiikalla järkevää ja nopeaa reittiä joukkoliikenteellä Lansasta Etu-Töölöön. Nykyinen peruslinjani 110(T) vie kyllä ihan liikaa aikaa arjestani. Metroa odotellessa…

Omasta autosta en tule varmastikaan enää luopumaan, sen verran kivaa sillä on tutustua Suomeen oma teltta takapaksissa. Ja lisäksi menin hankkimaan kesämökin – ja sinne julkisilla on mökkikamojen kanssa haastavaa mennä. Mutta ei mahdotonta. Talvella sitäkin täytyy sitten kokeilla, punainen paholainen jää parkkipaikalle lokakuusta maaliskuuhun.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: