Joulu ilman paineita

Onko joulu ilman paineita ja stressiä mahdollinen? Joulukortit, joulukoristeet, joulusiivous, joululahjat, jouluruoat, seura/paikka joulun viettoon. Ajattelin tänä vuonna vähentää joulustressiä poistamalla yhtälöstä ainakin osan näistä. Tämä syksy on ollut itsessään jo sen verran normaalia kiireisempi ja stressaavampi, että joululoma on hyvä pyhittää omalle hyvinvoinnille, henkiselle ja fyysiselle.

Aion elämäni ensimmäisen kerran viettää joulun ihan yksin. En tiedä kuinka moni itseasiassa ikinä tekee niin, ainakaan vapaaehtoisesti. Lahjojen hankkimisestakaan en aio ottaa hirveitä paineita. Niiden antaminen on kivaa, mutta jokavuotinen härdelli niiden ympärillä on alkanut ottamaan tosissaan päähän. Mitä keksiä äidille, isälle, veljille, mummoille, kummilapsille, muille tärkeille ihmisille… Joka vuosi sama ongelma ja aina yhtä epäonnistuneet hankinnat.

Entä sitten ne jouluruoat. Itselleni joulun ruokapöytään riittäisi pienempikin setti – pääasia, että ruoka on hyvää. En pidä rosollista, porkkanalaatikosta, graavikaloista. Siispä niitä ei minun joulupöydästäni löydy. Ruoka on tärkeä osa jouluani, on aina ollut.

Ja se seura ja joulunviettopaikka. Äiti asuu kaukana ja olen jo vuosia viettänyt hänen luonaan korkeintaan joka toisen joulun. Isän luona en ole joulua viettänyt sitten vuoden 1996. Veljen luo ei tänä vuonna ole näköjään mahdollista mennä. Kaukomaillekaan en halua lähteä. Niinpä päätin, että tämän joulun olen yksin, omassa kodissani. Ja aion nauttia siitä!

Joulun 2013 reseptini:

Jouluaattona

  • lounaaksi riisipuuroa, kanelilla ja sokerilla
  • alkuillasta kävelylenkki Hietaniemen hautausmaalle muistelemaan heitä, jotka eivät tätä joulua maallisin menoin enää pääse viettämään
  • illalliseksi kalkkunaa ja/tai kinkkua, lanttulaatikkoa, salaattia, itse tehtyä saaristolaislimppua, siian mätiä + smetanaa + sipulia, leikkeleitä, juustoja ja juomaksi ruotsalaista joulujuomaa ja valkoviiniä
  • jälkiruoaksi luumurahkaa (ilman sokeria ja kermavaahtoa) ja kahvi sekä kermalikööriä
  • illalisen jälkeen katson hyvän elokuvan ja syön hieman suklaata

Joulupäivänä ja tapaninpäivänä

  • syön hyvin
  • luen kirjoja
  • teen kenties 1000 palan palapeliä (jouluperinteeni jo 80-luvulta)
  • tapaan ystäviä
  • ulkoilen

Arkeen palataan heti tapanin jälkeen. Opinnoissa riittää tekemistä, samoin kuntoilussa. Lomaa on onneksi uuteen vuoteen asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: