When shit hits the fan…

RajallaJokaisella meistä on yksilöllinen ja tilanteesta riippuvainen toleranssi vastoinkäymisille. Kun paskaa (anteeksi kielenkäyttöni) kaadetaan niskaan, on täysin tilanteesta, sen kaatajasta ja muusta kuormasta riippuvaista miten siihen suhtautuu. On myös erilaisia metodeja ja suhtautumistapoja, joilla ilmiötä kestää paremmin.

Itse yritän käyttää eritoten ns. hanhi-menetelmää. Hanhena annan ikävien asioiden liukua öljytyn selkäni kautta maahan. Menetelmä toimii hyvin esim. töissä, kun asiat, jotka sinänsä eivät liity omiin töihini suoraan kosahtavat. Sitten on ne asiat, jotka vaikuttavat omaan työhöni. Niiden käsittelyyn joutuukin suhtautumaan vähän henkilökohtaisemmin.

Olen vuosien mittaan joutunut taistelemaan myös omien demonieni kanssa. Elämääni (omaani ja läheisteni) on mahtunut kiusaamista, epäoikeudenmukaisuutta, kuolemaa, sairautta, sydänsuruja, you name it. Kaikki tämä on saatava purkautumaan jotenkin tai käy hassusti. Itse sairastuin masennukseen. Keskivaikea masennus luki psykologin papereissa. Ystävilleni ja läheisilleni asia tuli yllätyksenä, heidän mukaansa olen ulospäin vahva ja iloinen ihminen. Ohhoh. Olenko noin taitava peittämään todelliset tunteeni? Itselleni diagnoosi ei tullut yllätyksenä.

Myönnän sen. Olen itsepäinen, itseriittoinen ja välillä varsin hankalan vahva persoona. Toisaalta olen taipuisa ja sanon harvoin ei, kun minulta pyydetään apua. Itse pyydän apua harvoin, jos silloinkaan. Vaikka sitä tarvitsisin kipeästikin.

Nyt olen taas tilanteessa, jossa minun pitäisi olla vahva. Olen saattanut oman elämäni tilanteeseen, jossa kaikki ylimääräiset häiriötekijät on eliminoitava tai löydettävä niille jokin muu ”hoitokeino”. Ja juuri silloinhan kaikki kosahtaa, juuri kun ei olisi aikaa eikä voimia. Aikaa on nyt vain raivattava kalenteriin ja voimia etsittävä jostain. Nyt täytyy myöntää: jotta voin olla toisen läheisen tukena, tarvitsen apua muilta läheisiltä. Muuten ei jaksa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: