Mielivaltaista pahan mielen purkamista vai kannanotto?

Kuva: http://www.esaimaa.fi/Online/2009/07/19/Ilkivallantekij%E4t+tuhosivat+satojen+eurojen+arvosta+kaupungin+kukkaistutuksia/200917414138/4
Kuva: http://www.esaimaa.fi/Online/2009/07/19/Ilkivallantekij%E4t+tuhosivat+satojen+eurojen+arvosta+kaupungin+kukkaistutuksia/200917414138/4

Tänä aamuna oli jälleen ikävä näky vastassa ulos mennessä. Naapurin rouvan kauniit pelargoniat ikkunalaudalta oli kiskottu juurineen maahan. Edellisenä viikonloppuna lauantaiaamuna kohtasin rappurallille nätisti tehdyt pissat. Taisi olla nainen asialla, miehet yleensä lorottavat seinää vasten. Ja tästä löytyi vielä palat pyyhinnässä käytettyä paperia. Ja sitä edellisenä oli väännetty kunnon tortut rappujen eteen (ei, ei ollut koiran).

Mikä saa ihmislapsen tuhoamaan ja käyttäytymään metsäläisen tavoin? Onko se kateus: jos mulla ei voi olla ikkunalaudalla kukkia, ei sinullakaan saa olla. Vai onko se yleinen mielipaha jostain ja se puretaan mielivaltaisesti johonkin eteen sattuneeseen – kukkaan, rakennustelineeseen, auton sivupeiliin, ohikulkijaan. Entä sitten tämä ovenpieliin/rappuihin/porttikäytäviin kuseksiminen? Et sitten viitsinyt kävellä vielä 50 metriä paikkaan, jossa olisi ollut puisto/viheralue? Ymmärrän toki äärettömän kovan virtsaamisen tarpeen ja halun olla tekemättä asioitaan housuihinsa. Mutta paikan voisi valita paremmin.

Saako alkoholi meidät unohtamaan sivistyksen tyystin? Jos joku edellä mainituilla tavoilla käyttäytynyt voisi hiukan valottaa tällaisen ihmisen ajatuksen kulkua, olisi hyvin kiitollinen. Nimettömänäkin tehdyt tunnustukset sallitaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: