Maailma valmiiksi ennen lomia?

Loma on jo ihan nurkan takana. Aloitan sen perinteiseen tapaan juhannuksesta ja pysyttelen poissa officesta jopa viisi viikkoa. Kesäkuun alkupäivinä ajattelin, että voisi aloittaa pienen lomaa edeltävän siivouksen: sähköpostilaatikkoa pienemmäksi, pöydältä paperit arkistoon/roskikseen, yms. Toisin on käynyt. Vauhti se vain kiihtyy loman lähestyessä.

Tämä on jokavuotinen ilmiö. Maailma pitää saada valmiiksi ennen lomia, että työpöydällä ei lomilta palattaessa odottaisi tekemättömien töiden pinoa. Mutta miksi tämä tuli taas muka yllätyksenä? Jos nyt olisi oikein järkevä, aikatauluttaisi itselle viikottaisen, tai vähintään kerran kuukaudessa, siivoushetken kalenteriin. Ei kokisi niin suuria omantunnon tuskia, kun pöytä pursuilee papereita ja sähköpostin inboxissa on satoja posteja, joille pitäisi tehdä jotain. Ja se jotain on usein siirto toiseen kansioon tai suorastaan poisto.

Nyt tästä asiasta hermostuneena, olen suunnitellut seuraavanlaisia sääntöjä loman jälkeen otettaviksi käyttöön:

  1. inboxissa ei saa olla sataa viestiä enempää
  2. saapuneet viestit siirretään asiaankuuluvaan kansioon välittömästi mikäli ne eivät edellytä toimenpiteitä
  3. toimenpiteitä edellyttävät viestit liputetaan omalla järjestelmällä ja aikataulutetaan kalenteriin
  4. työpöydällä on enää kaksi paperipinoa: odottavat toimenpiteitä & hoidettu
  5. hoidettu-pino siivotaan kerran viikossa pois: arkistoidaan & tuhotaan

Ehkä näillä säännöillä saisin pidettyä jotain järjestystä yllä.

Kalenterini on nyt lomaa edeltävässä pursuamismoodissa. Tapaamisia toisen perään ja kaikilla sama päämäärä: hoidetaan tämä vielä ennen lomia. Nyt siis painetaan hiukkasen pidempää päivää, päästäksemme lomille. Onneksi on ns. omia menoja välillä, voi kieltäytyä edes välillä.

Kesäriennot kutsuvat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: