Vastustaa & vastustaa, mutta silti…

…pitää aina puskea eteenpäin.

Eilen näytti siltä, että nyt on niitä päiviä kun olisi kannattanut pysyä peiton alla. Onneksi ei sattunut mitään katastrofaalista ja kenenkään henki ei ollut uhattuna. Katastrofi oli kyllä lähellä.

Olen aina ollut se, joka on joka paikassa hyvissä ajoin etuajassa. En myöhästele tapaamisista, vaan paheksun myöhästyjiä. Nyt myöhästyin sitten juuri sieltä, mistä ei pitäisi myöhästyä. Pyrin nimittäin jälleen opiskelemaan, ylempää amk-tutkintoa, ja eilen oli pääsykokeet. Onneksi myöhästyin vain pari minuuttia ja päästivät minut vielä sisään. En tiedä, miten olisin reagoinut, jos olisivat jättäneet minut salin ulkopuolelle. Saanut itku-potku-raivarit?

Koko tapahtumasarja sai alkunsa optimistisesta ajattelusta: VR:n junat kulkevat ajallaan ja saan taksin tolpalta ilman sen suurempia vaikeuksia. Toisin kävi. Taajamajuna Helsingistä Tampereelle oli Hämeenlinnan kohdalla n. 10 minuuttia myöhässä ja taksitolpalla ei taksin taksia. Ja soittamalla taksia ei ollut saanut kuulemma kukaan yli 30 minuuttiin. Röyhkeästi siis lennosta taksia nappaamaan. Onneksi oli ystävällinen kuski, ja ehdin pääsykoepaikalle minuuttia ennen kokeen alkamista.

Kotiin lähtiessä ei onni ollut taaskaan myötäinen. Myöhästyin pari minuuttia yhdestä junasta, joten jouduin tunnin verran maleksimaan asemalla. Ruokaa siis hankkimaan. Asemaravintolan pizza ei kyllä mitään Michelin-tähtiä tule koskaan saamaan, mutta nälän sillä sai taiottua pois. Ja taas minä, aina niin huolellinen ihminen, onnistuin möhlimään. Tyhjän pizzalautasen viereen nimittäin jäi ystävältä lainaksi saatu pokkari. Tämän huomasin sitten junassa.

Ei tuo päivä ihan kauhea ollut, mutta ihan väärä päivä alkaa vastustamaan. Mutta onneksi on perjantai ja eilisen sattumuksille on nyt helppo hymyillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: