Voihan Lotto ja Veikkaus

Muistan lapsena kuinka lauantai-iltaisin istuimme sohvalle ottamaan lottonumeroita ylös. Hyssyttely oli kova, jos joku kehtasi puhua sen aikana. En tiedä milloin teksti-tv on otettu käyttöön, mutta meillä sitä ei ainakaan ollut 80-luvulla. Ei siis ollut muuta mahdollisuutta kuin katsoa arvonta tv:stä tai seuraavan aamun lehdestä.

Vielä nykyäänkin tiedän vanhemman polven (omat isovanhempani) katsovan arvonnan tv:stä. Itse en ole niin tehnyt tietoisesti vuosiin. Järkytykseni olikin suuri nähdessäni ensimmäisen kerran Jokeri-arvonnan ja siinä esiintyvän hahmon. Huh, mitä pelleilyä.

Nyt seuratessani Lotto-arvonnan kohtalosta käytävää keskustalua, on itselläni herännyt kysymys koko arvonnan televisioinnin tarpeellisuudesta. Jos ne on tv:ssä pakko kertoa, kerrotaan yhtä vähäeleisesti kuin sen Maikkarilla tehdään. Ei minun tarvitse nähdä sen mystisen arvontakoneen pyörimistä. Jos jollakulla on, videoidaan ja pistetään nettiin.

Olen myös miettinyt YLE:n hallintoneuvoston toimintaa. Miksi asiaan ei ole puututtu, vaikka ongelma on tiedostettu jo vuosia? Hallintoneuvoston tulee ylimpänä päättävänä elimenä ottaa kantaa ja puuttua asioihin, joihin YLE:n operatiivinen johto ei syystä tai toisesta ole kyennyt.

Itse pysyn Veikkauksen verkkoasiakkaana, en katso arvontoja tv:stä tästä lähtienkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: