Pärskimistä, auvoista hymyilyä ja ankaraa kiroilua

Niistä on muuton jälkeinen aika tehty. Pääsiäinen – mikä se on? Minulla on kuherruskuukausi uuden asunnon kanssa!

Muuttolaatikoita ja -säkkejä tyhjentäessä ei voi olla ihmettelemättä: mihin tämä kaikki tavara oli tungettuna vanhassa asunnossa. Ja mihin se täällä muka mahtuu…? Niinpä vielä tässäkin vaiheessa on otettava käyttöön kolmen pinon taktiikka: yksi kaappeihin/käyttöön, yksi roskikseen ja yksi harkintaan/varastoon päätyville tavaroille. Ja neljäntenä vielä lahjoitetaan-pino.

Toinen asia joka ihmetyttää on tämä pölöyn määrä mikä niistä laatikoista ja säkeistä nousee. Enkös minä muka pessyt ja puunannut kaiken ennen pakkaamista? Näemmä en tarpeeksi hyvin. Pölyallergisen kurkku on käheänä, silmät vuotavat ja aivastuttaa jatkuvasti. Eikä asiaa tietenkään helpota ulkona alkanut katupölykausi. Nenäsumutteet siis jokaisen takin taskuun ja käsilaukkuihin.

Kunnon luulisi nousevan tällaisen puuhan keskellä ilman erityisiä jumppia tai kuntosalikäyntejä. Nostoja, kyykkimisiä, vinttivarastoon kapuamisia (kuudes kerros, ei hissiä). Kymmenennen kerran vintille kavutessani jouduin kuitenkin toteamaan, ettei tämä aerobisesta harjoituksesta kyllä näemmä ihan käy. Onhan siitä apua ja hyötyä, mutta ei se oikeaa ulkoilua ja liikuntaa korvaa. Tänään on siis vuorossa hyötyliikuntaa – kävellen asioita hoitamaan.

Ja se auvoinen hymyily. Sitä riittää. Uutta asuntoa on aina mukava sisustaa, järjestellä ja ihmetellä. Näin vanhassa talossa (rak. 1913) jokainen yksityiskohta on uniikki. Ja entiseen asuntoon verratessa iloitsen jatkuvasti mm. siitä, että

  1. nyt minulla on oikea keittiö
  2. huonekorkeus on reippaasti yli 3 m
  3. asunnon sijainti on kertakaikkisen loistava

Ja monesta muusta pienemmästä ja suurestakin yksityiskohdasta.

Mutta on tässä taas sekin puoli, ettei muuttaminen ole ikinä halpaa, eikä varsinkaan ilmaista. Hankintalista pitenee koko ajan pienillä ja suurilla tarpeilla (aidoilla ja olisipas-kiva-jos tyyppisillä). Etsinnässä mm.

  • vanha piianpeili
  • Ikean Perfekt-keittiöhyllyyn sopivia ”säilytysjuttuja”
  • pöydälle / kaappiin laitettava aterinlaatikosto / -lipasto
  • pari huonekasvia
  • eteiseen naulakkoviritelmä (valmis aika kiven takana, joten päätynen tekemään sellaisen itse – eli rautakauppaan)
  • yms.

 Tekemistä piisaa, eli nyt lähden siis tekemään. Vierivä kivi ei sammaloidu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: